Weblinks

Eerdere Eigen recensies bij www.go2war2.nl  een site met recensies en artikelen over allerlei onderwerpen mbt. WO II, onder leiding van Kevin Prenger

Eigen artikelen:het opmerkelijke verhaal van Tokyo Rose op Historiek.net 

Voor naslag aangaande behandelde thema’s:

-www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/ –  Deze wiki is een aanvulling op het forum over de Eerste wereldoorlog (1914-1918). Interessante bijdragen aan het forum, maar ook rechtstreeks geplaatste artikelen kunnen hier bewaard blijven en zo een naslagwerk over de Eerste Wereldoorlog vormen. De WO1Wiki is er voor iedereen. Niet alleen voor de forumleden van bovengenoemd forum, maar voor alle geïnteresseerden in de Eerste Wereldoorlog.

www.grebbeberg.nl over de meidagen 1940 op en rond de Grebbeberg

geschiedenis.vpro.nl – over Operatie Black Tulip

www.backtonormandy.org – building the complete story of D-day and beyond. Een tweetalige site, Eng-Ned. met veel aandacht voor de geallieerden, maar ook wordt er aandacht besteedt aan de Nazi-terreur. Initiatiefnemer is Fred Vogels. Hij is onder meer componist en zeer geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog.

www.boekje-pienter.nlthe way of life voor de militairHet Boekje Pienter is een bekend fenomeen binnen de landmacht: een boekje vol handige tips en tools die te pas en te onpas van pas komen. Hetzelfde geldt voor deze website, waarop van alles te vinden is over de krijgsmacht. Inclusief columns en recensies.

Veteranen gemeente Dronten door en over veteranen in de gemeente Dronten. De veteranen beschikken ook een veteranencafé, waar iedere maand een lezing gehouden wordt, die ook door niet-veteranen bijgewoond kunnen worden. Voor agenda met data en thema´s, zie hun website.

Educatieve sites:

www.andereachterhuizen.nl/: met verhalen over Joodse onderduikers.


Leuke sites over boeken:

over-boeken.blogspot.nl/  Evelien de Nooijer schrijft interessante recensies over boeken met diverse thema’s.

Uitgeverijen:
www.awbruna.nlook uitgeverij Lev, Orlando en Signatuur
www.bbnc.nl
www.devilshillpublishing.nl a.k.a. uitgeverij De Duivelsberg